Netwerken & Security

In de woonplaats Emmen worden aanbiedingen gedaan betreffende Internet over glasvezel alsof er op het bedrijventerrein in Emmen geen glasvezel beschikbaar zou zijn, wat natuurlijk niet zo is. Volgens mij is het merendeel ook tevreden met de prijs-prestatie verhouding van het internet en blijven wij proactief de internet en telefonie diensten bewaken als het beter kan.

Alle internetverbindingen die wij leveren, komen uit het portfolio van KPN. Een betrouwbare leverancier met duidelijk afspraken over herstel bij mogelijke verstoringen. Wij helpen direct op locatie of op afstand met het oplossen van een storing, waarbij KPN garantie geeft op herstel dezelfde- of de volgende dag.

Waar het op neer komt wat ik eigenlijk wil zeggen is; wees zorgvuldig in het maken van keuzes, alles is namelijk niet zo duidelijk als het lijkt. Het beschikbaar hebben van internet is voor ieder bedrijf ontzettend belangrijk, verzamel dan ook leveranciers om je heen met kennis van zaken die altijd voor je klaar staan. In onderstaande prijzen is overigens geen rekenschap gehouden met mogelijke acties.


Nu zijn er in Emmen twee varianten glasvezel leverbaar, namelijk de FTTH en de FTTO.

FTTH (Fiber To The Home) als voorbeeld vanaf tarieven per maand een 100-100 Mbps € 65,00 een 500-500 Mbps € 70,00 en een 1-1 Gbps € 75,00 contractduur 12 maanden.

FTTO (Fiber To The Office) als voorbeeld vanaf tarieven per maand een 200-200 Mbps € 235,00 een 500-500 Mbps € 310,00 en een 1 -1 Gbps € 410,00 contractduur 36 maanden.

Er zijn veel tussenliggende varianten in snelheid beschikbaar en opties om de kwaliteit van telefonie te waarborgen en de beveiliging van de Internetverbinding te verhogen. De FTTO glasvezel heeft de hoogste mate van beschikbaarheid vanwege actieve netwerkmonitoring vanuit het Network Operation Center (NOC) van KPN in Hilversum. De bedragen zijn excl. BTW.


Op basis van KPN koper zijn er ook meerdere snelle varianten leverbaar.

Internet VDSL  (Vectoring DSL) als voorbeeld een VDSL 50-10 Mbps voor € 39,00 p/maand en een 100-30 voor € 52,50 per maand.

Internet BVDSL (VDSL bonding) als voorbeeld een 200-60 Mbps voor € 85,00 per maand.

Internet VDSL Bonding is KPN nog verder aan het uitrollen, wat zou kunnen betekenen dat dit nog niet voor ieder bedrijf aangevraagd kan worden.