Chattend samenwerken

Terug naar overzicht

Samenwerken is de sleutel tot succes, maar het gebeurt nog niet altijd op de meest efficiënte manier. Met Microsoft Teams werk je altijd met elkaar samen, ook op afstand. Ideaal in de snelle wereld waarin we leven.

Samenwerken, hoe doe je dat zo prettig mogelijk?

Als je binnen een bedrijf werkt, werk je altijd samen met collega’s. Misschien niet de hele dag, maar alles wat je doet heeft effect op jouw collega’s en de werksfeer. Hoe zorg je ervoor dat je prettig samenwerkt? En hoe zorg je er als leidinggevende voor dat jouw team zich fijn voelt?

Definitie ‘samenwerken’*: Bijdragen aan een gezamenlijk resultaat door een optimale afstemming tussen de eigen kwaliteiten en belangen én die van de groep – de ander.

Samenwerken betekent dus werken aan een resultaat door optimale afstemming tussen wat jij kan en wat een ander kan en daarin kijken naar de belangen van de groep. De vertaling naar het bedrijfsleven houdt dat in dat iedereen doet waar ‘ie goed in is (en dus voor aangenomen is) en dat daarbij de belangen en doelstellingen van het bedrijf worden behartigd. Maar hoe werken we prettig samen in een wereld die zo snel gaat als tegenwoordig? Het antwoord: blijf communiceren.

Communiceren

Communicatie is key als het gaat om prettig samenwerken. Toch is communicatie binnen het bedrijf ook nog wel eens lastig. Want wat doe je als collega’s of medewerkers thuiswerken? Maar ook als ze wel op kantoor zijn, wil je ze niet altijd ‘lastigvallen’. Het antwoord: Microsoft Teams. Op een handige manier in een programma met elkaar communiceren, zowel dichtbij als op afstand.

Microsoft Teams

Teams is een applicatie die in het Office 365 pakket zit. Een online chatprogramma, waarin medewerkers kunnen samenwerken. In de online tool kunnen verschillende kanalen aangemaakt kunnen worden, waarin gechat kan worden. Daarnaast kun je met Teams ook bellen, videobellen en online samenwerking bij whiteboard.

Teams biedt nog veel meer mogelijkheden. Je kunt ermee (beeld)bellen, er is een handige zoekfunctie waarmee je in een handomdraai dat ene document of de informatie van een bepaald persoon kunt vinden en dankzij deze zoekfunctie kun je ook eenvoudig alle gegevens van een (ex-)medewerker verwijderen. Voldoe je ook meteen aan de AVG. Wil je meer informatie rondom Microsoft Teams? Neem dan hier een kijkje of neem contact op met ons via mail (verkoop@inbusiness-ict.nl).

*Zoals vermeld in encyclo