Zo stap je makkelijk over op de Cloud

Terug naar overzicht

Dus jij wilt met jouw bedrijf overstappen van een lokale server naar werken in de Cloud? Heel verstandig! Het is flexibel, schaalbaar en geeft veel meer vrijheid in de manier van werken. Nu is de grote vraag: wanneer en hoe doe je dat? Onze tips om vandaag nog te beginnen!

Kies voor een hybride aanpak

Zie je op tegen een complete verhuizing van al je gegevens? Dat is helemaal niet nodig, je ICT-partner kan je hierin adviseren en helpen. Start hybride door bijvoorbeeld eerst alleen e-mail in de Cloud te gebruiken, de rest blijft nog even zoals het is. E-mail is meteen een goede manier om je werknemers te laten wennen aan de Cloud. Microsoft 365 biedt als enige een mailbox van maar liefst 50 gigabyte, daar ben je jaren zoet mee. Als de overstap bevalt, volgt daarna bijvoorbeeld het Office-pakket of bestanden die je overal wilt kunnen openen. Zo bouw je het langzaam uit.

Vraag je ICT-partner om hulp

Jouw ICT-partner kan een belangrijke rol in het overstapproces hebben. Zij hebben veel ervaring met het helpen van bedrijven die de overstap van een lokale IT-omgeving naar de Cloud maken, vraag om hun professionele hulp. Heb je momenteel een ICT-afdeling die de lokale server onderhoudt? Wees niet bang dat die straks overbodig zijn, hun werk wordt er juist leuker op! Onderhoud, verloren bestanden en server-updates behoren tot de verleden tijd voor ze, die taken neemt de Cloud van ze over. In plaats daarvan kunnen ze zich gaan richten op oplossingen bedenken waarmee ICT de doelstellingen van jouw bedrijf kunnen ondersteunen.

Zorg dat je alle functionaliteiten benut

Een overstap naar de Cloud is een belangrijke verandering. Het biedt veel mogelijkheden tot innovatie en efficientië, maar dan moeten functies als Microsoft Teams, Onedrive en Sharepoint wel optimaal benut worden. Train medewerkers in deze nieuwe tools en functionaliteiten van Microsoft 365 zodat ze deze optimaal kunnen gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de verandering breed gedragen wordt en kan iedereen zo snel mogelijk wennen aan de nieuwe situatie.

Wil je meer informatie over deze tips of hoe je dit het beste toepast op jouw situatie en hoe je jouw overgang naar de Cloud het beste vormgeeft? Neem dan contact met ons op via e-mail of bel ons gerust op het telefoonnummer 0591-646122.