5 maatregelen om te voorkomen dat je doelwit wordt van een hacker

Terug naar overzicht

Met het toenemend aantal virussen en ransomware, én hun toenemende doeltreffendheid, moeten ondernemers zich daar steeds beter tegen wapenen. Ook de kleinere ondernemer. MKB bedrijven zijn namelijk steeds vaker het doelwit van hackers. De hoogste tijd dus om ervoor te zorgen dat ze niet binnen kunnen komen.

1. Hackers hebben geen tijd voor vergrendelde bestanden

Zodra een ondernemer besluit om zijn bestanden extra te beschermen met vergrendeling, taaien hackers over het algemeen af. Met vergrendeling zorg je ervoor dat bestanden niet kunnen worden gekopieerd, gedeeld of worden geopend door onbevoegden. Zulke vergrendeling is niet moeilijk, als je maar het juist software-pakket hebt.

2. Versleutelde e-mails slaan hackers over

Hetzelfde als bij punt 1 kan je met mails doen. Door e-mails met gevoelige informatie te versleutelen, kan een hacker er veel moeilijker bij.

3. Slimme e-mailprogramma’s zorgen voor 0 contact met hackers

Dezelfde e-mailprogramma’s waarmee je berichten kan versleutelen, kunnen ook voorkomen dat medewerkers per ongeluk geïnfecteerde links in e-mails openen. Natuurlijk is het goed om je sowieso bewust te zijn van verdachte mails en links, maar zo’n programma zal je als gebruiker ook waarschuwen en zorgen dat je zo’n link niet kan openen.

4. Dubbele verificatie doet een hacker aan z’n hoofd krabben

Je kan je accounts en bepaalde apps, bestanden en programma’s beschermen met niet alleen een wachtwoord, maar ook nog extra toegangscode. Log je in vanaf een ander apparaat dan normaal, dan word je om deze code gevraagd die je wordt toegestuurd op bijvoorbeeld je smartphone. Een hacker kan veel moeilijker aan zo’n code komen.

5. Grondige back-ups zijn de nachtmerrie van een ransomware-hacker

Met ransomware, kan een hacker je bedrijfsprocessen stilleggen of bestanden voor jou afsluiten totdat je betaalt. Als je continu goede back-ups maakt van al je documenten en programma’s en die op een andere veilige plek opslaat, ben je voorbereid op zo’n situatie en kan een hacker jouw bedrijf niet stilleggen.

Wil je meer informatie over deze tips of hoe je dit het beste toepast op jouw situatie? Neem dan contact met ons op via e-mail (verkoop@inbusiness-ict.nl) of bel ons gerust op het telefoonnummer 0591-646122.