Twee mythes over de Cloud ontwricht

Terug naar overzicht

Het is een veelgehoorde vraag bij bedrijven die twijfelen over overstappen naar de Cloud. Hoe weet ik of de cloud wel betrouwbaar is? Kan dan niet iedereen de data van mijn bedrijf zien? Is lokale opslag niet veel veiliger? Het antwoord is simpel: Nee. Twee mythes ontkracht.

Mythe 1: iedereen kan mijn data zien in de Cloud

Er zijn geruchten die de ronde doen dat overheden, bedrijfsspionnen en cybercriminelen jouw data kunnen zien als je deze opslaat in de Cloud. Bij Microsoft 365 wordt gegarandeerd dat niemand anders bij jouw gegevens kan dan jijzelf. Door strenge controles en slimme software is het onmogelijk dat jouw data verloren raakt of verwisseld wordt met data van andere bedrijven.

Microsoft loopt voorop in beveiliging van de Cloud. Door bijvoorbeeld continue te testen met hacken en probleemoplossing met het inmiddels bekende blue en red team. Of door te voldoen aan internationale en nationale standaards voor privacy. De Microsoft-Cloud voldoet ook aan de wettelijke eisen voor financiële instellingen, dat heeft De NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen) bevestigd. En als er ergens betrouwbare software moet zijn, is het wel in de financiële sector.

Mythe 2: lokaal opslaan is veiliger dan in de Cloud

Het voelt misschien veiliger om data op te slaan op een server die bij jou in de buurt staat, maar niets is minder waar. Hoewel de afstand tot je gegevens je misschien een gevoel van onveiligheid geven, is opslag in de Cloud veel veiliger dan je denkt. Als je iets in de Cloud opslaat, gaat dit versleuteld naar een datacenter, categorie Fort Knox. Hier worden meerdere kopieën gemaakt en bewaard met de beste antivirussoftware.

Microsoft investeert op grote schaal in privacy en security. Microsoft heeft een leger aan specialisten in dienst wiens voornaamste taak het is om zo goed mogelijk de veiligheid te waarborgen in een digitale wereld die continue verandert. Professioneel en op wereldwijde schaal, daar kan je als MKB niet tegenop. Maak er dus juist gebruik van om je eigen business te verbeteren en beveiligen.