ICT-trends voor 2022

Terug naar overzicht

Nu 2021 voorbij is en 2022 is begonnen willen we allemaal het beste uit onze organisatie naar boven halen. Elk bedrijf heeft zijn eigen voornemens en doelen om werkzaamheden zo effectief mogelijk te laten verlopen. Op gebied van ICT biedt 2022 vier belangrijke trends en ontwikkelingen.

Digitale vaardigheden
Als eerst de grotere focus op digitale vaardigheden. Door het coronavirus is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat medewerkers op kantoor werken. Met bestaande en nieuwe ontwikkelingen van InBusiness-ICT is het mogelijk om flexibel plaats- en tijdsonafhankelijk te werken.

Windows Cloud
Daarbij is het van belang dat iedereen binnen een organisatie altijd en overal toegang heeft tot data in de cloud. Gegevens kunnen overal ter wereld worden opgehaald en gedeeld met collega’s klanten of partners. Dit kan zowel in public, private en hybride cloud.

Cybersecurity
Om data in de cloud veilig te bewaren is een goede cybersecurity essentieel. Door het flexibele werken komen veel bedrijfsgegevens op computers en andere apparaten buiten kantoor. Dit kan leiden tot serieus gevaar in het beveiligen van deze gegevens. Vorig jaar steeg het aantal van datalek incidenten met 30%. Laat het uw organisatie niet gebeuren en zorg voor een goede cybersecurity!

Connectivity
De laatste belangrijke ontwikkeling van 2022 is connectivity, oftewel het altijd met elkaar verbonden zijn. Het nieuwe 5G en glasvezel natuurlijk zorgt voor een sneller en stabieler netwerk. Probleemloos kan er worden gecommuniceerd met collega’s, klanten en partners. Echter is nog niet overal een goed 5G netwerk aangesloten. Hiervoor zijn er lokale wifi-oplossingen, deze zorgen ervoor dat heel Nederland een hoge mate van connectivity haalt.