Zo laat je medewerkers vrij in hun werk

Terug naar overzicht

Aan alles komt een eind, dus ook aan dat vaste bureau op hetzelfde kantoor in diezelfde industriewijk. We werken tegenwoordig flexibel en zijn vrij om te werken waar en wanneer we willen! Eng? Niet nodig!

Vertrouw op online

Flexibel werken staat of valt natuurlijk met de beschikbaarheid van de benodigde informatie. Met Microsoft 365 kunnen je medewerkers met een internetverbinding en een laptop, tablet of smartphone altijd en overal bij documenten, gegevens, presentaties, etc. Daarvoor gebruik je de beste technologieën en de juiste tools. Woon meetings bij vanuit je eigen woonkamer via Microsoft Teams, sla al je werk op in Office 365 en telefoneer, chat en deel je bestanden online. Ook prettig: Microsoft 365 zorgt ervoor dat alles optimaal beveiligd is, waar je medewerkers ook zijn.

Vertrouw op je werknemers

Essentieel voor flexibel werken: onderling vertrouwen en goede communicatie tussen collega’s en management. Personeel beoordelen op hun prestaties en niet op hun aanwezigheid vergt even een omschakeling in denken, maar werpt zijn vruchten af volgens diverse tevredenheidsonderzoeken. Weg bewegen van de 9 tot 5 mentaliteit kan alleen als er onderling respect is voor elkaars wensen en levensstijlen. Misschien houdt je ene collega ervan om ’s avonds laat te werken en is je andere collega meer een vroege vogel. Met flexibel werken en duidelijke communicatie is dat allemaal mogelijk zonder de productiviteit te beïnvloeden.

Vertrouw op kleine stappen

De wereld verandert in rap tempo, dagelijks komen er ontelbaar veel nieuwe technologische uitvindingen bij. Dat kan jou en je werknemers misschien wat duizelen, vooral als je net begint met het nieuwe werken. Begin daarom klein, bijvoorbeeld door iedereen één dag per week op afstand te laten werken en af te spreken wanneer je allemaal op kantoor bent. Of doe de ene week de meeting op kantoor en de andere week Online via bijvoorbeeld Microsoft Teams. Of begin met het corrigeren van elkaars werk in de cloud. Zo werk je langzaam naar het nieuwe werken toe.

Wil je meer weten over hoe je dit het beste toepast op jouw situatie? Neem dan contact met ons op via e-mail (verkoop@inbusiness-ict.nl) of bel ons gerust op het telefoonnummer +31591646122.