Hoe maak je de overstap van Windows 7 naar Windows 10 Pro?

Terug naar overzicht

Microsoft heeft aangekondigd te gaan stoppen met de ondersteuning voor Winsdows 7. Op 14 januari 2020 is het dan zover vanaf dan zal er geen technische ondersteuning en software updates ter bescherming van uw Windows 7 Pc’s meer zijn. Dit betekent dat als er nieuwe beveiligingslekken ontdekt worden, Microsoft hier niks meer aan doet. Wat zijn de gevolgen voor u en uw business? In deze blog laten wij u zien hoe deze overstap snel en makkelijk gemaakt kan worden.

1. Wat gebeurt er als ik Windows 7 blijf gebruiken

U kunt Windows 7 blijven gebruiken, maar na beëindiging van de ondersteuning wordt uw pc kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Uw pc blijft gewoon starten en werken, maar u ontvangt geen software updates meer van Microsoft, ook geen beveiligingsupdates.

2. Wat moet ik doen ?

De meeste gebruikers van Windows 7 worden geadviseerd om over te stappen naar een nieuwe pc met Windows 10. De huidige pc’s zijn niet alleen sneller en lichter maar ook krachtiger en veiliger, met een gemiddelde prijs die aanzienlijk lager is dan die van de gemiddelde pc acht jaar geleden.

3. Hoe kan ik gratis upgraden naar Windows 10

De aanbieding voor een gratis upgrade naar Windows 10 is afgelopen op 29 juli 2016. Als u Windows 10 wilt krijgen, moet u een nieuwe pc kopen of, als u een compatibele pc hebt, een volledige versie van de software kopen, waarmee u uw bestaande pc kunt upgraden. We raden u aan Windows 10 niet te installeren op een oudere pc, omdat sommige pc’s met Windows 7 niet compatibel zijn met Windows 10 of omdat er minder functionaliteit beschikbaar kan zijn.

4. Kan ik mijn programma’s verplaatsen naar een nieuwe Windows 10 PC

Voor een optimale ervaring raden we aan om toepassingen en apps geheel opnieuw op uw nieuwe Windows 10 pc te laten installeren. Op uw Windows 10 pc kunt u de Microsoft Store openen door het pictogram op de taakbalk te selecteren.

5. Stap over naar Microsoft 365 Business inclusief Windows 10 Pro

Microsoft 365 brengt uitmuntende productiviteit met de verschillende Office 365 varianten bijeen met eenvoudig(e) apparaat beheer en -beveiliging om mensen en informatie op een intelligente nieuwe manier te verbinden.

6. kom nu in actie en profiteer van de nieuwste functies en verbeteringen.

InBusiness-ICT raadt u ten zeerste aan om vóór januari 2020 over te stappen naar Windows 10, om te voorkomen dat u in een situatie komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is.

Bent u klaar om over te stappen naar Windows 10 Pro of te starten met Microsoft 365 Business? Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer!