Zo beveilig je al je apparaten, ook op afstand

Terug naar overzicht

Overal werken: op je laptop, smartphone of tablet. Werknemers worden er een stuk productiever van, maar is het ook veilig? Dat kan zeker, als je de juiste maatregelen neemt en slimme software gebruikt.

Een medewerker die zijn laptop open laat staan en er even bij wegloopt. Op kantoor is het al een risico, daarbuiten helemaal. Gelukkig kan je apparaten zo instellen dat er altijd om een wachtwoord gevraagd wordt, zodat onbevoegden niet kunnen inloggen. Een stap veiliger is 2-staps authenticatie.

Inloggen in 2 stappen

Hiermee wordt een werknemer niet alleen om het wachtwoord gevraagd, maar wordt na het invullen ook bijvoorbeeld naar de smartphone een code gestuurd. Door deze in te vullen kan je pas echt inloggen. Hierdoor wordt het voor buitenstaanders wel heel moeilijk om in te loggen op apparaten die door jouw medewerkers worden gebruikt.

Voer nooit meer een wachtwoord in

Nog een stap veiliger is compleet wachtwoordloos inloggen. Hiervoor vult een werknemer alleen de gebruikersnaam in. Op een speciaal beveiligde app op zijn of haar telefoon verschijnt dan het verzoek of er ingelogd mag worden. Met of de vingerafdruklezer of de gezichtsherkenning van de telefoon kan de medewerker hier akkoord op geven.

Voorkom risico’s

Wie geen wachtwoord meer gebruikt, kan die ook niet meer per ongeluk uit handen geven via phishing e-mails. Een virus kan natuurlijk nog wel binnengehaald worden. Bijvoorbeeld wanneer een medewerker per ongeluk een geïnfecteerde link in een mail aanklikt. Met slimme e-mailsoftware, worden dit soort mails er al uit gefilterd en kan zo’n link niet meer aangeklikt worden.

Goed voorbereid

In het ergste geval lukt het een kwaadwillende toch om in een van je apparaten in te breken, of een laptop met gevoelige informatie in handen te krijgen. Hier kan je je gelukkig ook goed op voorbereiden. Van tevoren kan je voor gevoelige data instellen dat het van afstand van zo’n apparaat wordt gewist.

Nieuwsgierig wat InBusiness voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op per mail (verkoop@inbusiness-ict.nl) of telefonisch via 0591-646122.