5 voordelen van werken in de cloud

Terug naar overzicht

Steeds meer bedrijven zeggen hun lokale servers vaarwel en stappen over op cloud. Het verhoogt de efficiëntie, helpt de cashflow verbeteren en je kunt overal bij je bestanden.

Overal toegang tot gegevens

De cloud maakt gebruik van externe servers in een beveiligd datacenter. Deze servers zijn met internet vanaf elke plek toegankelijk met een computer, tablet of smartphone. Zo heeft iedere medewerkers altijd toegang tot de informatie die hij of zij op dat moment nodig heeft. En geen zorgen over veiligheid: cloud is vele malen beter beveiligd dan de gemiddelde lokale server.

Beter samenwerken

Doordat in de cloud alle bestanden en gegevens real time beschikbaar zijn en iedereen altijd de actuele versie heeft, gaat samenwerken een stuk beter. In de cloud kun je ook met meerdere collega’s tegelijkertijd in hetzelfde document werken, zo heb je bijvoorbeeld opmerkingen overzichtelijk in één bestand. Geen gedoe met verschillende versies heen en weer mailen en minder kans op fouten door niet de laatste versie te gebruiken van bijvoorbeeld een offerte of rapport.

Minder kosten, meer inzicht

Het fijne aan de cloud is dat je vooraf geen groot bedrag hoef te investeren in bijvoorbeeld de aanschaf van lokale servers. Alles bij de cloud gaat op basis van een abonnementsmodel. Fijn voor de cashflow en voorspelbaar, zo’n vaste maandelijkse afschrijving.

Professionaliteit van een multinational

Het is voor ieder bedrijf verstandig om een back-up en recovery-oplossing te hebben voor het geval het mis gaat. Je wilt natuurlijk niet je bedrijfsgegevens kwijt zijn als je computer of server crasht. Multinationals hebben dit vaak goed geregeld, maar het schiet er bij het gemiddelde MKB vaak bij in. Met de cloud heb je automatisch een gedegen back up van alle gegevens die erin staan. Zo kunnen de kleinere bedrijven makkelijk meekomen en sneller professionaliseren op het gebied van ICT.

Blije, trotse en productieve werknemers

Met de mogelijkheden van de cloud kan je van elke plek met internet een veilige werkplek maken. Dat betekent meer flexibiliteit in werktijden en meer vrijheid voor je werknemers. Op die manier kunnen ze zelf hun werkdag indelen en kan iedereen zo efficiënt en productief mogelijk werken.

Nieuwsgierig wat InBusiness voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op per mail (verkoop@inbusiness-ict.nl) of telefonisch via 0591-646122.