Trage applicaties? Maak ze verleden tijd!

Terug naar overzicht

Elk bedrijf heeft er wel eens last van gehad: traag internet. Naast frustraties onder je medewerkers kan het serieuze gevolgen hebben voor de productiviteit en efficiëntie van je bedrijf. Heb je er steeds vaker last van dat de bedrijfsapplicaties niet laden? Of is het internet wel heel erg traag? Dat kan aan de bandbreedte liggen. Optimaliseer je productiviteit en doe een bandbreedtecheck.

We zijn als samenleving in rap tempo meer dan ooit online gaan werken. Handig, maar dit heeft ook effect op je internetverbinding. Heeft jouw bedrijf bijvoorbeeld de bandbreedte op die intensivering van internetgebruik wel aangepast? Niet? Dan is dan misschien de reden waarom jouw internet zo traag is.

Bandbreedte: vol = vol

Bandbreedte geeft aan hoeveel er tegelijk gedaan kan worden op een internetverbinding. En dat wordt steeds meer. Denk aan bedrijven die overstappen op de cloud, apps die je gebruikt om online samen te kunnen werken, mail die binnenkomt en dat allemaal keer het aantal werknemers dat tegelijkertijd gebruik maakt van dezelfde internetverbinding. Daarnaast voeren al die apps en programma’s die je gebruikt hun eigen updates uit, zonder dat je daarvoor toestemming hoeft te geven. Heel handig en veilig allemaal, maar door al die drukte op de verbinding zit je bandbreedte snel vol en is traag internet het resultaat.

Internetbewaking

Gelukkig kun je hier iets aan doen. Laat InBusiness-ICT bijvoorbeeld een bandbreedtecheck uitvoeren. Ze krijg je aan de hand van de check advies over de juiste bandbreedte en internetverbinding. Vervolgens kunnen wij de juiste bandbreedte leveren met aanvullende services zoals Monitoring. Hiermee beheren wij 24/7 jouw internetverbinding. Zo hebben we altijd inzicht in wat er op jouw internetlijn gebeurt en kunnen we eventuele problemen voorkomen of snel oplossen. Nooit meer in de wacht bij jouw internetprovider bij problemen, één belletje naar onze helpdesk die 24 uur per dag voor je klaarstaat en wij regelen de rest.

Hoe maak je een Internetverbinding redundant ?

Denk aan een 4G back-up of een internetverbinding ernaast leggen van een andere internetprovider. Zorg ervoor dat je geen Single Point of Failure creëert. Tevens moet je bij uitval van je primaire internetverbinding geen stekkers willen om steken als je primaire internetverbinding eruit ligt en wilt overschakelen naar je back-up verbinding. Dit moet allemaal automatisch gaan en dat kan!

Kortom geen frustraties meer over traag internet of storingen en al helemaal geen personeel dat je naar huis hoeft te sturen omdat het internet eruit ligt. Zo kan jouw bedrijf altijd zo efficiënt en productief mogelijk werken.

Dus, wil jij wanneer jij en de medewerkers weer op kantoor mogen komen snel internet? Mail of bel ons, we helpen je graag verder. Dan kan jij je focussen op je business wij regelen de rest!