SaaS back-up voor Microsoft 365, wat is het en welke voordelen biedt het?

Terug naar overzicht

SaaS, Software as a Service (SaaS), voor Microsoft biedt gebruikers de mogelijkheid om via een internetverbinding toegang te krijgen tot alle beschikbare toepassingen in de cloud. Dankzij het gebruik van SaaS kun je als bedrijf je kosten verlagen en je efficiëntie verhogen dankzij deze flexibele oplossing. Het biedt de gebruiker veel mogelijkheden. Thuiswerken is dankzij SaaS geen enkel probleem en net zo efficiënt als op kantoor. Maar dat is slechts één voordeel.

Welke mogelijkheden biedt SaaS een onderneming nog meer?

Het gebruik van SaaS biedt zowel het bedrijf als de gebruiker een aantal interessante mogelijkheden.

  • Je hebt overal en altijd toegang tot alle gegevens omdat ze in de cloud zijn opgeslagen. Informatie is vanaf ieder device met een internetverbinding toegankelijk
  • Je hebt toegang tot alle SaaS-toepassingen, zelfs de meest geavanceerde en doorgaans dure (dit is vooral heel aantrekkelijk voor organisaties die niet zelf over de middelen beschikken alle software zelf te kopen, implementeren en beheren)
  • Een oplossing via de cloud betekent een makkelijke manier van werken
  • Onderhoud en upgrades worden vanaf afstand gedaan
  • Je profiteert van onbeperkte opslagruimte
  • Het is een betrouwbare en veilige oplossing; je kunt vertrouwelijke gegevens versleuteld versturen

Maar, let op, SaaS betekent niet hetzelfde als een automatische back-up (reservekopie) maken van alle gegevens. Uiteraard is het opslaan van gegevens in de cloud veiliger dan via een ander opslagsysteem. Maar wil je echt een goede bescherming van je gegevens, dan is SaaS back-up de beste optie.

Wat is SaaS back-up?

SaaS en SaaS back-up zijn niet hetzelfde. Maak je gebruik van SaaS en maakt de eindgebruiker een fout waardoor gegevens verloren gaan dan kan dat veel geld en tijd kosten om te herstellen, als dat al mogelijk is. Kies je voor SaaS back-up dan kies je voor een cloud-to-cloud oplossing waarmee je alle gegevens beschermt en als het nodig is kun je met een simpele druk op de knop alles herstellen. Deze tool, die wij toepassen, biedt de meest geavanceerde back-up en gegevensbeveiliging die mogelijk is.

Wat zijn de voordelen van SaaS back-up?

SaaS back-up is een alles-in-een-oplossing voor back-ups, herstel en export van je gegevens. Wat zijn de voordelen?

  • Veilig (zelfs bescherming tegen cyberbedreiging of -aanvallen)
  • Betrouwbaar
  • Volledige gegevensbescherming
  • 24/7 oplossing dus de continuïteit van de onderneming is gewaarborgd

Altijd toegang hebben tot alle data en waarbij veiligheid gewaarborgd is? Schaf zelf geen geavanceerde back-up oplossing aan maar maak gebruik van een oplossing via de cloud: SaaS back-up voor Microsoft.