Ook in de cloud kun je data verliezen. Zo voorkom je het

Terug naar overzicht

Zelfs klanten die volledig in de cloud werken, raden wij aan voor een extra back up te zorgen. De grootste reden voor verlies van data ligt vaak bij de gebruiker zelf. Er is een handige oplossing die ervoor zorgt dat je zelf geen omkijken meer hebt naar het behoud van je data.

Het kan vreemd in de oren klinken. Het verlies van data in de cloud. De cloud slaat toch alles automatisch op? Dat klopt maar voor een deel. Microsoft is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de Microsoft 365 functionaliteit en slaat alles op, maar maakt geen back ups. Bij InBusiness ICT hebben we nagedacht over de manier waarop we hierbij het beste kunnen ondersteunen.

Redenen voor een back up

De één is minder chaotisch in zijn werk dan de ander, maar iedereen heeft wel eens per ongeluk een bestand gewist, overschreven of zo opgeslagen dat het niet meer terug te vinden was. De mens is de voornaamste reden waarom het handig is om een extra back-up te maken, maar er zijn er meer redenen. Denk bijvoorbeeld aan gegevens van oud-medewerkers, die worden negentig dagen bewaard en daarna compleet verwijderd. Ook ben je zonder back ups gevoelig voor hackers of ontslagen werknemers. Oud-werknemers kunnen eventueel ongenoegen willen uiten door bestanden te wissen of illegaal online te plaatsen. Tot slot wordt er in de cloud weliswaar veel aan gedaan om de veiligheid van bestanden te waarborgen, toch is ook de cloud kwetsbaar voor ransomware, virussen en andere malware.

We behoeden je graag voor bovenstaande scenario’s. Daarom maken we gebruik van de dienst Microsoft 365 SaaS Protection. De gegevens die je aan de cloud toevertrouwt, worden hiermee beschermd. SaaS Protection voor Microsoft 365 is een toonaangevend Cloud-to-Cloud back-up dienst met een alles-in-één back-up, herstel en exportoplossing voor Exchange Online, OneDrive voor bedrijven en SharePoint Online.

We zetten de mogelijkheden van back ups voor je op een rij:

Snapshots

Deze back-ups bevatten dagelijkse snapshots van alle gebruikersgegevens, zodat je op een bepaald moment in het account van de gebruiker kunt bladeren. Gegevens die verloren zijn gegaan door ransomware kunnen worden teruggehaald door volledige accounts te herstellen naar een tijdstip van voordat de aanval plaatsvond.

Back-up 3x per dag

SaaS Protection voor Microsoft 365 Exchange Online, OneDrive voor Bedrijven en SharePoint Online maakt drie keer per dag automatisch een back up.

Back-up op aanvraag

Op ieder gewenst moment kunnen extra back ups worden gemaakt. Het uitvoeren van een extra back-up heeft geen invloed op de geplande drie back-ups.

Oneindige retentie

In een privé cloud kan een onbeperkte hoeveelheid gegevens worden opgeslagen. Deze cloud is speciaal gebouwd voor back ups zonder extra kosten.

Op onze website geven we nog meer informatie over de SaaS back up van Microsoft. Bijna kerstvakantie? Misschien is dit het moment eens meer over het onderwerp te weten te komen. Je mag ook nu al contact met ons opnemen als je niet langer wilt wachten met het veiligstellen van je bedrijfsgegevens.