Maak het je medewerkers makkelijk met 1 wachtwoord.

Terug naar overzicht

Wist je dat het mogelijk is om met nog maar 1 wachtwoord per medewerker te werken? Dit kan je bedrijf veel bieden op het gebied van efficiëntie, maar ook veiligheid. Het invoeren van 1 wachtwoord per persoon is met de juiste software ook helemaal niet moeilijk.

Al die verschillende wachtwoorden zorgen ervoor dat medewerkers hun wachtwoorden vergeten of ze leiden tot allerlei onveilige wachtwoorden die eenvoudig te onthouden zijn. Hierdoor moet de beheerder oneindig veel wachtwoord resets uitvoeren. In veel bedrijven is het de realiteit, maar het kan anders. Op deze 4 manieren maakt maar 1 wachtwoord jouw bedrijf productiever, efficiënter en veiliger.

1. Zorg voor maar 1 wachtwoord

Nog maar één wachtwoord onthouden voor al je applicaties. Het is geen toekomstmuziek. Met single sign-on kan het. Dit is bijvoorbeeld een standaardonderdeel van Microsoft 365. Na de eerste inlog, hoeven medewerkers niet opnieuw in te loggen en kunnen ze gewoon doorwerken. Ze hoeven bovendien maar één wachtwoord te bedenken te onthouden. Meer tijd om te werken en minder gedoe met moeilijke wachtwoorden.

2. Veiliger met dat ene wachtwoord

Door dat ene wachtwoord van elke medewerker grondig te beveiligen, ben je veiliger uit. Bij vele wachtwoorden voor verschillende applicaties is er een grotere kans dat een medewerker daar een zwak wachtwoord tussen heeft zitten. Bij het gebruiken van één wachtwoord zal je ook een complexere wachtwoord kunnen instellen, gezien je maar één wachtwoord hoeft te onthouden.

3. Maak dat ene wachtwoord extra veilig

Dat ene wachtwoord dat je medewerkers dan hebben, kan je ook makkelijk extra zwaar beveiligen. Dat doe je simpelweg met 2-staps authenticatie. Dan krijgen medewerkers bij hun inlog de vraag om op een tweede manier te bewijzen dat ze zijn wie ze zijn. Dat kan met een code die op hun telefoon wordt verzonden. Of bijvoorbeeld door dat op hun telefoon met een vingerafdruk of gezichtsherkenning te bewijzen.

4. Versimpel je beheer

Een wachtwoord dat een medewerker dagelijks gebruikt, zal hij minder snel vergeten. Gebeurt dit alsnog, dan kan je gebruik maken van de self-service password reset, dan organiseren ze snel, makkelijk en veilig zelf een nieuw wachtwoord. Een simpele manier dus om je wachtwoordbeheer drastisch te versimpelen.

Nieuwsgierig hoe jij je business veilig en efficiënt kan houden? Lees dan ook eens onze andere blogs over bijvoorbeeld veiligheid, effectiviteit en samenwerken!