Data loss prevention: geen uitlekkende informatie van ex-medewerkers

Terug naar overzicht

Gedurende de loopbaan van een van je medewerkers binnen jouw bedrijf, wordt behoorlijk wat vertrouwelijke informatie gedeeld. Van gevoelige informatie over de cijfers van het bedrijf tot aan kennis over bepaalde producten en/of diensten. Niet erg, maar bij vertrek van een werknemer wil je graag dat deze binnen het bedrijf blijft. Binnen Office 365 zijn een aantal slimme manieren om hier iets aan te doen.

Natuurlijk ga je er niet van uit dat ex-medewerkers verkeerde plannen hebben. Maar, mochten jullie vanwege een conflict uit elkaar gaan, dan kunnen er vervelende situaties ontstaan. Dit hoeft niet altijd om een conflict te gaan, het kan ook een fout van de medewerker zijn. Wist je dat 91% van het datalekken en de aanvallen gebeurt doordat de medewerker verkeerde informatie binnenhaalt? Daar kun jij wat aan doen!

Data Loss Prevention

Stel: je hebt een document dat absoluut niet naar buiten mag. Hoe voorkom je dat? Je kunt binnen Microsoft 365 rechten op een document zetten. Daarmee geef je aan dat dat niet naar buiten mag en Outlook geeft dat ook meteen aan. Zo kunnen mensen de tekst niet kopiëren of doorsturen naar anderen.

Binnenhouden

Kortom, ook voor de beveiliging van je bedrijf geldt, voorkomen is beter dan genezen. Als gevoelige informatie gelekt is, is het verwijderen behoorlijk lastig. Naast dat het veilig is voor het bedrijf, is het ook voor de medewerkers een fijn gevoel dat ze niet met een verkeerde klik iets foutief kunnen versturen. En: ex-medewerkers kunnen je ook niets maken. Voor het binnenhouden van gevoelige informatie kun je dus handige Microsoft 365 tools inzetten.

Ben je benieuwd naar deze vorm van datalekken of wil je meer informatie? We praten je graag bij!