Wat hebben jij en je medewerkers aan de gelanceerde Windows Virtual Desktop?

Terug naar overzicht

Vanuit de markt is er ontzettend veel vraag naar gevirtualiseerd werken en door de COVID-19 crisis is deze behoefte alleen maar toegenomen. De lancering van de Windows Virtual Desktop van Microsoft werd in 2020 dan ook met open armen ontvangen door het bedrijfsleven.

Het systeem biedt een unieke virtuele desktopervaring waarmee Windows apps gebruikt kunnen worden op elk apparaat van medewerkers. Het combineert Microsoft 365 – Office 365, EMS met Windows 10 – en Azure om meerdere sessies te bieden op grote schaal en tegen lagere IT-kosten. Windows Virtual Desktop is een cloudoplossing van Microsoft voor het aanbieden van een volledige werkplek (desktop) of losse applicaties. Je kunt de oplossing het beste vergelijken met Microsoft Remote Desktop Services (RDS), maar dan aangeboden vanuit Microsoft Azure. Hierdoor beheert Microsoft het grootste deel van de infrastructuur en is deze altijd up-to-date.

1. De beste ervaring voor virtuele desktops

Windows Virtual Desktop geeft bedrijven die Windows 10 gebruiken de beste ervaring voor virtuele desktops. Zo zit bijvoorbeeld de Microsoft Store, Cortana en Edge geïntegreerd. Ook kun je met meerdere medewerkers tegelijk gebruik maken van dezelfde Windows 10 machine. De Windows Virtual Desktop biedt daarnaast een Office 365 ervaring met optimale performance en gebruikerservaring, zonder concessies. Met de overname van FSLogix vorig jaar, biedt Windows Virtual Desktop volledige ondersteuning voor het gebruik van alle Office 365-producten. Gedoe met Office 365 draaiende krijgen op je eigen VDI of RDS is daarmee verleden tijd (VDI en RDS zijn systemen voor het mkb en hoofdkantoren om thuiswerkers op één locatie toegang tot gecentraliseerde bronnen te bieden). Ook geïntegreerd zijn alle beveiligings- en beheertechnologieën van en door Microsoft 365.

2. Naar eigen wensen in te richten

De IT-beheerder in je bedrijf kan Windows Virtual Desktop gebruiken om remote desktop-sessies aan meerdere gebruikers aan te bieden. Dit doe je op het nieuwe desktop besturingssysteem Windows 10 Multi-User, die exclusief beschikbaar is binnen Windows Virtual Desktop. Ook bestaande besturingssystemen zoals Windows 10, Windows 7 – of Windows Server 2012 R2 en hoger zijn te gebruiken. Afhankelijk van hun wensen kunnen klanten kiezen voor de volledige desktopervaring of alleen afzonderlijke apps virtualiseren. Dat maakt de gebruikerservaring van Windows Virtual Desktop schaalbaar en flexibel.

3. Betalen voor wat je verbruikt

Het implementeren van meerdere virtuele desktops wordt vaak als kostbaar en ingewikkeld ervaren. Met Windows Virtual Desktop kun je meerdere klanten op één infrastructuur laten landen. Zo wordt de schaalbaarheid per gebruiker optimaal. Kostentechnisch is dat interessant voor zowel jou als voor ons: je betaalt namelijk alleen voor wat je gebruikt.

4. Investeringen in lokale servers overbodig

Windows Virtual Desktop maakt grote investeringen in nieuwe hardware overbodig. Via een maandelijks betaalmodel ben je voorzien van de meest recente hardware. Het is zelfs niet meer nodig om alle remote-desktop infrastructuur componenten te hosten, installeren, configureren en beheren. Dit zie je terug in de maandelijkse kosten: je hoeft geen on-premises investeringen meer te doen (Bij een on-premise investering kies je als bedrijf voor het opslaan van bedrijfsgegevens op lokale servers). Met Windows Virtual Desktop kun je binnen enkele minuten implementeren en opschalen, wat management op de infrastructuur overbodig maakt.

5. Werk je nog met Windows 7? Beveiligingsupdates tijdens overstap

Windows Virtual Desktop biedt als enige gratis uitgebreide Windows 7 updates aan op het moment dat een bedrijf overstapt naar Windows 10. Op deze manier krijgen bedrijven de kans hun oude apps te draaien terwijl ze de overgang maken. Klanten met volumelicenties voor Windows 7 Professional en Enterprise moeten normaal per systeem betalen voor Windows 7 Extended Security Updates. Met de overstap naar de Windows Virtual Desktop kunnen ze tot januari 2023 gratis beveiligingsupdates voor Windows 7 ontvangen.

Windows Virtual Desktop uitproberen?

Ben je benieuwd wat ervoor nodig is om de Windows Virtual Desktop in jouw organisatie te laten landen? Vertel ons dat je meer informatie wenst en we kijken graag met je mee naar jullie persoonlijke situatie.