Routing en Switching

Waarom is routing en switching zo belangrijk
De manier waarop een netwerk werkt, is het verbinden van computers en randapparatuur met behulp routers en switches. Deze componenten bepalen mijn performance, als voorbeeld hoe snel staan mijn bestanden op het scherm, mijn veiligheid niet dat iedereen zomaar randapparatuur kan inpluggen, en het scheiden van data en telefonie op het netwerk.


Met switches worden meerdere apparaten binnen hetzelfde netwerk in een gebouw of campus aan elkaar gekoppeld. Een switch kan bijvoorbeeld uw computers, printers en servers aan elkaar koppelen, zodat u een netwerk van gedeelde bronnen creëert. De switch fungeert dan als controller, zodat de verschillende apparaten informatie kunnen delen en met elkaar kunnen communiceren. Door het delen van informatie en toewijzen van bronnen kunnen switches u geld besparen en de productiviteit verhogen.

Met behulp van routers worden meerdere netwerken aan elkaar gekoppeld. U kunt bijvoorbeeld een router gebruiken om de computers die op uw netwerk zijn aangesloten te verbinden met internet, waarbij u in feite een internetverbinding deelt met een heleboel gebruikers. De router fungeert dan als verzender, waarbij de beste route wordt gekozen om uw informatie zo snel mogelijk aan u te leveren. Routers analyseren de gegevens die via het netwerk worden verstuurd, verpakken het anders en versturen het naar een ander netwerk of via een andersoortig netwerk. Zij verbinden uw bedrijf met de buitenwereld, helpen u met het beschermen van uw gegevens tegen beveiligingsrisico’s en kunnen zelfs bepalen aan welke computers prioriteit wordt verleend.


Afhankelijk van uw bedrijf en uw netwerkplannen kunt u kiezen uit routers met verschillende mogelijkheden. Deze kunnen onder andere de volgende functies omvatten:

Firewall
Speciale software die inkomende gegevens analyseert en uw bedrijfsnetwerk beschermt tegen aanvallen 

Virtueel Private Netwerk
Een manier waarmee externe werknemers veilig toegang hebben tot uw netwerk 

VoIP telefonie
Combineer het computer- en telefonie netwerk van uw bedrijf, waarbij u telefonie kunt gebruiken om uw communicatie te vereenvoudigen.