Altijd voorzien van goed en snel internet, het kan!

Terug naar overzicht

Internet we kunnen niet meer zonder of je nu gebruikt voor werk of privé, slecht internet is altijd vervelend en is niet altijd makkelijk te verhelpen. Toch staan we er niet altijd bij stil dat onze internet verbinding wel eens zou kunnen uitvallen om wat voor reden dan ook. Gek genoeg vinden we de beschikbaarheid van internet net zo vanzelfsprekend als water dat uit de kraan komt. In deze blog vertellen we wat je allemaal kan doen om altijd goed en snel internet te hebben. Zodat jij niet in de problemen komt en je je werk kan blijven doen zoals je gewend bent.

Internet garantie

Altijd garantie op een goede internetverbinding noemen wij ook wel een ‘redundante internet verbinding’. Het betekend dat een bestaande internetverbinding dubbel wordt uitgevoerd, dat wil zeggen dat als één van de twee verbindingen wegvalt de andere het automatisch overneemt. Zonder dat de gebruiker het merkt, wordt bij uitval automatisch overgeschakeld naar de verbinding die wel beschikbaar is. De gebruiker is zo altijd online!

Dit is één van de zaken die komen kijken bij een redundante internetverbinding. Er komt nog veel meer mee kijken!

  • Door het toepassen van een uitwijkhub zijn vaste en mobiele (4G) verbindingen toepasbaar
  • BGP=Border Gateway Protocol (automatic failover) maakt omwisselen van routers overbodig
  • Werkt provider onafhankelijk als voorbeeld een xDSL van KPN en een Glasvezel van Ziggo
  • Max 3 minuten downtime gedurende het automatisch omschakelen naar back-up verbinding
  • Internetverbindingen worden opgenomen in een veilige IP-VPN of een IP-VPN plus.

Aanvullend aan uw Internetverbinding Extra Veilig Internet (EVI).

Zeker de helft van de mkb’ers heeft te maken met cybercrime en één op de vijf werd in 2019 zelfs slachtoffer. Desondanks loopt het mkb achter in digitale veiligheid. Cybercriminelen weten dat en sturen massaal moeilijk van echt te onderscheiden e-mails. Je hebt ze vast al wel eens langs zien komen. Zo’n nepmail van een bank, waar je niet eens klant bent, met de vraag even in te loggen om je betaalrekening te ontgrendelen. Of een e-mail van de ‘post’ dat je een pakket hebt gemist. Klik je op de track & trace-link dan vind je geen pakketje, maar installeer je kwaadaardige software op je computer.

Extra Veilig Internet verhindert ook dat jouw apparatuur malafide adressen kan bereiken. Zo kunnen computers die via jouw aansluiting met internet zijn verbonden niet bij criminelen komen. En daarmee hou je ook je smart speaker, printer of beveiligingscamera veilig. Wil je meer weten of hoe je veilig kan werken? In een eerdere blog hebben we een aantal handige tips gegeven.

Wil jij ook een extra veilige redundante internetaansluiting en zorgelozer werken? Laat het dan vandaag nog regelen!