Bel ons op 0591 646122

InBusiness-ICT, InVerbinding

Routing en Switching

Routers en switches zijn de bouwstenen voor alle bedrijfscommunicatie, van gegevens tot telefonie en van video tot draadloze toegang. Ze kunnen de winstmarge van een bedrijf verhogen door de productiviteit te verhogen, bedrijfskosten te verminderen en de beveiliging en klantenservice te verbeteren.

Een bedrijfsnetwerk stelt iedereen in uw bedrijf in staat om verbinding te maken met elkaar, klanten, zakelijke partners, belangrijke toepassingen en internet. De kracht van een netwerk is dat informatie en toepassingen kunnen worden gedeeld en toegankelijk zijn voor iedereen.

Wat is routing en switching ?
De manier waarop een netwerk werkt, is het verbinden van computers en randapparatuur met behulp van twee benodigdheden - switches en routers. Met behulp van switches en routers kunnen apparaten die zijn verbonden met uw netwerk eenvoudig met elkaar en met andere netwerken communiceren. Routers en switches lijken weliswaar op elkaar, maar doen heel verschillende dingen in een netwerk:

Met switches worden meerdere apparaten binnen hetzelfde netwerk in een gebouw of campus aan elkaar gekoppeld. Een switch kan bijvoorbeeld uw computers, printers en servers aan elkaar koppelen, zodat u een netwerk van gedeelde bronnen creëert. De switch fungeert dan als controller, zodat de verschillende apparaten informatie kunnen delen en met elkaar kunnen communiceren. Door het delen van informatie en toewijzen van bronnen kunnen switches u geld besparen en de productiviteit verhogen.

Met behulp van routers worden meerdere netwerken aan elkaar gekoppeld. U kunt bijvoorbeeld een router gebruiken om de computers die op uw netwerk zijn aangesloten te verbinden met internet, waarbij u in feite een internetverbinding deelt met een heleboel gebruikers. De router fungeert dan als verzender, waarbij de beste route wordt gekozen om uw informatie zo snel mogelijk aan u te leveren. Routers analyseren de gegevens die via het netwerk worden verstuurd, verpakken het anders en versturen het naar een ander netwerk of via een andersoortig netwerk. Zij verbinden uw bedrijf met de buitenwereld, helpen u met het beschermen van uw gegevens tegen beveiligingsrisico's en kunnen zelfs bepalen aan welke computers prioriteit wordt verleend.

Afhankelijk van uw bedrijf en uw netwerkplannen kunt u kiezen uit routers met verschillende mogelijkheden. Deze kunnen onder andere de volgende functies omvatten:

  • Firewall: speciale software die inkomende gegevens analyseert en uw bedrijfsnetwerk beschermt tegen aanvallen 
  • Virtueel particulier netwerk (VPN): een manier waarmee externe werknemers veilig toegang hebben tot uw netwerk 
  • IP-telefoonnetwerk: combineer het computer- en telefoonnetwerk van uw bedrijf, waarbij u telefonie- en vergaderingstechnologie kunt gebruiken om uw communicatie te vereenvoudigen en samen te voegen

Alle prijzen op deze webshop zijn onder voorbehoud van wijzigingen en eventuele zet- en drukfouten.