Vakantie

 

Net als vele andere Nederlanders vertrekt u wellicht ook deze zomer naar het buitenland voor een welverdiende vakantie. Ook in het buitenland bent u natuurlijk graag bereikbaar. Bellen, appen, smsen, internetten het is allemaal veel goedkoper geworden over de afgelopen jaren. Sinds 30 april 2016 kunt u binnen de EU bellen voor € 0,05 per minuut, wordt u gebeld voor € 0,01 per minuut en kunt u internetten voor € 0,05 per Mb.

Ondanks de behoorlijk verlaagde tarieven lopen de kosten voor gebruik in het buitenland voor veel gebruikers nog altijd behoorlijk op. Wij hebben daarom een aantal tips voor u om de kosten hiervan te beperken.

Tip 1. 

Kijkt u altijd even goed naar de landen die binnen het voordelige tarief van de EU vallen. Dat kan op deze website. Staat uw vakantie land er niet bij dan zijn de kosten voor het gebruik van uw mobiel vaak een stuk hoger. 

Tip 2.

Check voor u vertrekt of uw provider een speciale buitenland bundel heeft die u kunt activeren. U kunt hier vaak veel voordeliger mee bellen/sms'en/internetten

Tip 3.

Mobiel internet gebruik in het buitenland blijft erg kostbaar, alleen tekst versturen in mail of app kost niet veel Mb's maar een foto is toch al snel 5Mb. Log op u vakantieadres in op het lokale WiFi. Meestal is dit gratis, maar soms een klein bedrag per uur/dag/maand, maar is altijd voordeliger dan mobiel internetten.

Tip 4.

Wanneer u in het buitenland bent, laat u dan bellen. Dit is vaak goedkoper, of zelfs helemaal gratis dan  zelf bellen. Check van te voren wel even de tarieven van uw provider.